Wednesday, 22 February 2012

Itulah Kau Kan??



Ok. Cerita bermula macam ni. Korang sakit hati tak bila tengok kawan korang dipergunakan and dipaksa-paksa oleh orang lain? (jawab sendiri dalam hatilah kan) itulah keadaan yang dilalui oleh kawan aku yang seorang tu. Aku kesian dengan dia tapi kalau orang yang jenis lembut hati ni susa juga kan. bukan lembut sotong eh

Macam mana aku tak sakit hati tengok kalau member kepada kawan aku ni korang pandai-pandai lah fahamkan ayat aku ni eh selalu je mengarah kawan aku ni suruh buat ni lah itu lah, bawa dia ke sini lah, ke situ lah. Ini dah melebih! Aku memang pantang tengok budak yang HYPERDEMAND macam ni! Kau nak buat kat orang lain boleh, tapi kalau kat kawan aku, SORRY lah weh! lu salah tempat!

Yang budak bodoh suka mengarah ni pun memang masalah mental sikit dia ni. Dia ingat kalau dia dulu sekolah pandai-pandai bila masuk Universiti boleh buat kepala dia ke? Ni aku tunjuk macam mana kalau nak ikut kepala otak aku pula! Baru kena sembur sekali langsung nak block aku? Langsung aku tak kesah! As long as I think that what I did is right, I will never ask forgiveness from them!

Engkau tu yang ada masalah mental lah BARUA! Kalau kau nak pergi mana-mana kau beli motor@kereta sendiri lah, kalau kau nak beli apa-apa guna duit sendiri lah! kalau kau buat apa-apa pada kawan-kawan aku, kau tunggu! Apa kau nak dengan kawan aku haa??


Lagi satu masalah budak sengal ni adalah beliau adalah seorang yang sangat berkira dengan kawan-kawan yang lain. Kalau nak berkira tu pun bertempat lah weh. Kawan boleh belanja kau takkan kau sekalipun taknak belanja yang lain kut? Kedekut gilerrr kau ni?! Kalau kau betul-betul nak berkira, ok aku bagi kau satu cadangan: Kau jangan ambil apa-apa budak lain bagi dan kau survive hidup kau sendiri tanpa pertolongan kawan-kawan yang lain. Aku nak tengok kau boleh hidup ke tak kalau tak ada kawan kan.

Sepatutnya kau dah semakin besar kau patut semakin matang dalam pemikiran dan tindakan, tapi malangnya kau jadi semakin bodoh dan bebal! Kau kenakan orang lain boleh eh? Kau cakap orang lain macam-macam boleh kan? Ni baru 'kena' sekali dengan aku langsung nak musuh? langsung taknak tegur? Ok fine! Aku boleh hidup lah tanpa kawan macam kau malahkan lagi gembira hidup aku ni! Esok lusa kau jangan terhegeh-hegeh pula datang kat aku balik ye. Maluuuuu~~~

Friday, 10 February 2012

Say goodbye to the 'Three Idiots'

Memang best kan hidup aku ni. Hanya certain orang je yang tahu kalau aku nak mengata orang ke, kawan-kawan aku ke aku terus buat entry dalam blog ni kan? For those yang dah tahu tu korang senyap-senyap sudah lah eh, nanti tak dapat aku nak entry kata-kata ni. Enough for the introduction, back to our main point!


entry ni maybe ada kaitan dengan orang yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia

Memang best kan kalau kita tengok hidup orang yang kita benci merana kan? Tapi masalahnya benda ni jadi dekat kawan rapat aku sendiri! Aku pun pelik kenapa ada orang yang sebegitu bodoh yang tak dapat nak kawal nafsu sendiri and terlalu ikut perasaan. Firstly, ada lah makhluk tuhan sorang ni yang suruh tolong dia sebab dia nak berhenti merokok. So, sebab aku fikir kawan kan, setiap kali aku keluar dengan dia aku yang akan pegang rokok dia tu. Awal-awal aku tengok oklah budak ni sebab mcam betul-betul nak berhentikan. Tapi lepas maybe dalam seminggu macamtu tiba-tiba dia ugut nak tumbuk aku kalau aku tak bagi rokok dia. Aku just fikir yang dia tu kawan aku je kalau tak memang gaduh pun aku tak kisah. Bayangkanlah kan pada awalnya siapa yang terhegeh-hegeh mintak tolong dekat siapa? Kalau kau bukan kawan aku, aku tak hingin lah tolong kau BONGOK! Betapa bodohnya beliau kan? Last-last aku dah malas nak gaduh dengan dia aku cakap je lah kalau kau nak hidup dengan rokok ni pergi MAMPUS lah, kau bukan anak bapak aku pun kan??!!


Then aku dengar sebab sangap dengan rokok punya pasal masing-masing sanggup tu nak duduk rumah sewa. WHAT THE FUCK korang ni?? Fikir lah family korang weh.. Ada sorang tu, family dia tak tahu pun yang dia smoking tau?? Kesian aku dengan parents dia,. bagi duit ingatkan nak suruh anak tu belajar, sekali yang hadoo!! Kalau kau tak kesian dengan aku sekalipun, kau kesianlah dengan parents korang weh.

aku pun dah malas nak cakap banyak-banyak dengan korang. Korang dah besarkan, dah ada akal nak fikir. Fikirlah matang-matang kawanku..


p/s: lain kali jangan gedik-gedik minta tolong orang kalau kau nak buat orang tu macam orang gaji!



Thursday, 2 February 2012

you such a FOOL person!

Dah lama kan aku tak update blog aku ni, ini gara-gara line free yang tidak dibayar bill. haha, aku tahu guna jer.. ok, memang banyak lah sebenarnya point yang aku nak cerita sepatutnya. Tapi , line tiada pula kan. Hari ni moh kita menge-post di blog aku ni. Cerita dia macam ni.. Aku ni kan jenis orang yang suka memerhati hidup orang-orang yang di sekeliling aku ni, jadi aku perasanlah seorang rakan aku ni.. Dia bukan GAY bukan MATERIALISTIC and so on lah tapi dia ni macam ketinggalan sikit dengan perkembangan semasa yang sepatutnya seorang remaja perlu lalui maybe starting from secondary school I think. Bukan salah parents dia juga aku rasa kalau dia cakap yang parents dia ni such a islamic sebab Islam tetap mengajar anak-anak remaja supaya pandai untuk berinteraksi dan bersosial kan.. Tapi kawan aku yang sorang ni bila masuk Universiti ni aku tengok macam hilang arah pula. Bukan setakat hilang arah je dah ni, hilang sebab utama kenapa dia datang kat Universiti ni lah. Aku ni bukan lah nak menyibuk hal peribadi dia, tapi kalau aku rasa benda tu salah and aku rasa perlu ditong, inshaAllah aku akan tolong. Tapi kalau aku dah cakap banyak-banyak kali tapi kau masih sama je... memang I say goodbye to you lah beb! Aku fikir kau tu kawan aku je tahu? Kalau orang lain aku tak kisah lah dia nak tonggeng telentang terbalik macam mana pun. And lagi satu kebodohan budak ni adalah... kau cuba fikir sikit... patut ke dia jadikan budak yang over-social I mean yang playboy and yang over-enjoy (maksudnya yang enjoy lebih-lebih lah) sebagai kawan yang nak dijadikan ikutan? Apa kes mamat ni?? Are you insane man?? Kalau kau tak nak jadi macam tabligh (orang-orang yang kuat agama) tu pun sekurang-kurangnya jangan lah pilih jalan tu wahai kawanku.. Aku sedih bila tengok kawan aku rosak depan mata aku sendiri... Aku sedih bila tengok kawan aku tak berjaya sama-sama setelah apa yang kita lalui... Aku nak kita capai kejayaan tu sama-sama kawan.. Kalau kau masih tak boleh terima apa yang aku cakap ni pun, sekurang-kurangnya kau fikirlah perasaan parents kau yang sanggup menunggu 3tahun dengan harapan yang kau akan membawa segulung kertas yang sangat-sangat bermakna bagi mereka.. Setelah apa yang mereka dah korbankan, apa balasan yang kau bagi kat mereka? Kau fikirkannya matang-matang wahai kawan....